Intuïtieve, Creatieve en Spirituele Ontwikkelingsavond,

 

We zijn gestopt, maar al er genoeg mensen willen komen gaan we weer verder

elke 1e en 3e woensdagavond van de maand

als u mee wil doen stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zaal open 19.30 uur, aanvang om 20.00 uur,

Bijdrage € 10,00 per avond inclusief koffie / thee.

 

 

Crea  woensdagavonden

Avonden met een knipoog naar kunst en een vleugje spiritualiteit

Start

Iedere:               1en 3e woensdagavond van de maand

Beginnende met 

Zaal open:            19,30 uur start 20 uur tot 22 uur

Kost:                    10,- euro per avond (incl. Materiaal, tenzij anders vermeld)

 

 

Iedere avond heeft een thema is een avond op zichzelf maar er loopt wel een rode draad door de avonden heen. Je weken niet alleen creatief met kunst maar vooral creatief met jezelf, jjj staat centraal. Je maakt contact met jezelf, b.v. met je motivaties, je passies enz.

Volgens psycholoog en spiritueel leraar Dr. Joshua David Stone is een affirmatie in werkelijkheid een instelling, een (geestes)houding. Iedere gedachte die wij denken, of die nou positief is of negatief, is een affirmatie. Elk woord dat wij spreken, is een affirmatie. Elke handeling, daad en gedrag is een affirmatie. Dit is zo, omdat alles uit gedachte geboren wordt. Onze gedachtes creëren onze realiteit.

Affirmaties zijn dus een manier om je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen te veranderen. We maken gebruik van korte positieve zinnetjes die je tegen jezelf als een soort mantra zegt, tien minuten per dag is genoeg langer mag ook. Je verschuift je aandacht van het oordelen over jezelf naar de dingen waar je warm voor loopt.

Be avonden zijn uitdagend, afwisselend en vooral leuk. We maken gebruik van gemengde techniek (Engels: mixed media) en is een begrip uit de beeldende kunsten, dat refereert aan een kunstobject dat bestaande uit meer dan één kunstmedium. Het is letterlijk een mix van allerlei media, b.v. een collage of een schilderij dat bestaat uit verf, inkt, touwen en krantenpapier enz. (voor beginners en gevorderden)

 

 • Affirmatiekaarten

 • We starten met een "Goede voornemens diagram"

 • We maken affirmaties om deze te bekrachtigen en in je leven in te passen.

 • Je Schrijf je favoriete affirmaties op kleine kaartjes (A6), deze gaan we creatief bewerken met mixed media

 • Engelen geven een extra aanwijzing, door het trekken van een lege voorbewerkte affirmatie kaart die je ook crea bewerkt

 • Kaartjes zijn A6 en worden geseald en aan het eind van de avond uitgelegd, ook is A4 mogelijk

 • Kleurenleer en wat de kleuren voor jou betekenen

 • Lege voorbewerkte chakra kaarten

 • Mandala art

 • Stone art

 • Schilderijen en nog veel meer

  Zo maak je een eigen set Boodschappen-kaartjes voor heling van lichaam & Ziel en persoonlijk afgestemd op jou!

  Verspreid ze overal in je huis of op je werkplek of maak kopietjes en leg deze naast je bed, op de koelkastdeur, in de badkamer bij de spiegel, op de wc, in je portemonnee, op je bureau of bij je computer. Op die manier wordt je continu herinner om je affirmaties te herhalen, waarmee je het hele herprogrammering proces versneld.

  Je bent het waard

 

 een kleine greep uit de Affirmatie kaarten , deze kan je zelf inkleuren

 

 crea engel 300   crea kaart tekst 300 crea kaart engel kleur 2 300  crea karrt mandale kleur 300 creas kaart engel kleur 300

 

 

 

 

 

 

 

we) starten we weer met de crea-avond. Deze avond is bedoeld als kwaliteit tijd voor je zelf. Om samen te kleuren (voor volwassen), tekenen of wat er ook aanbod komt op deze avond. Gezellig samen bezig zijn, je creativiteit de vrijheid loop laten en daarna samen naar het resultaat kijken. 

Iedereen mag was zeggen wat hij of zij ziet in het werk van de ander. We hanteren hierbij de “Gouden regel” dat we vooral positief en opbouwend zijn, met respect voor elkaar. Hiermee ontwikkel je de intuïtieve kant van jezelf. 

We beginnen op deze avond met een eenvoudig numerologische mandala mannelijk met je voornaam of roepnaam.

Ter voorbereiding het schema van letter en getallen die we hanteren:

Getal                             letters

1                  1                         a – j – s

2                  2                        b – k – t

3                  3                         c – l – u

4                  4                         d – m – v

5                  5                         e – n – w

6                  6                         f – o – x

7                  7                         g – p – y

8                  8                         h – q – z

9                  9                         i – r

Hierbij maken we onderscheid tussen klinkers en mede klinkers.

Klinkers:

Is je Zielsgetal deze verteld iets van je innerlijk wereld die meestal niet voor de buitenwereld zichtbaar is. Dit geeft aan wat je ontwikkeld heb in vele levens je talenten, wijsheid enz.

Medeklinkers:

Je persoonlijkheidsgetal geeft aan hoe je overkomt naar de buitenwereld en geeft daarom ook inzicht wat er hierdoor van je verwacht word.

Met deze getallen samen maken we één mandala. Ter voorbereiding kan je thuis symbolen zoeken die bij je passen. Bv ‘een vogel’ die je dan zoveel keer laat terugkomen om één getal uit te drukken. Kies een ander symbool voor het ander getal. Het lijkt moeilijker dan het is bv een 3 is een driehoek of een bloem met 3 bladeren enz. Kies voor simpele symbolen de kleuren doen de rest.

Er zijn mandala’s aanwezig die je zelf verder kan invullen met symbolen en kleuren.

 

Intuïtie & Meditatie

Intuïtie is leren vertrouwen op informatie die vanuit je innerlijk komt. Deze informatie kan van je een hoger deel van Jezelf komen,  jouw Ziel of hogere Zelf, maar ook van de Engelen of de Gidsen die je begeleiden in dit leven. Je leert opnieuw open te staan voor innerlijke signalen en de stroom van het leven te vertrouwen. Dit doen wij met geleide meditatie. Dit is een geïnspireerde uitgesproken tekst ondersteund door speciale ontspanningsmuziek waarbij je tot rust komt en naar je binnenwereld gericht wordt.

Het creatieve deel.

Creativiteit is niet te leren, eenvoudig omdat je het al bent. Ieder mens beschikt over miljarden (wie wat googelt zal zien dat de ramingen nogal uiteenlopen) hersencellen die met elkaar in verbinding staan. Sommige verbindingen zijn bij de een meer ontwikkeld dan bij de ander. Maar dat is voornamelijk te wijten aan het onderhoud van die verbindingen. Daar gaat het dus om bij het ontwikkelen van creativiteit. Je moet die hersenen weer creatief laten werken! 

Onze uitganspunt is het thema van de avond.

Vanuit je intuïtieve indrukken ga je aan de slag. Er zijn verschillende materialen tot je beschikking. De mogelijkheden lopen uiteen van geheel zelf creëren tot alreeds uitgewerkte symbolen. Een beeldend kunstenaar zal in dit proces begeleiden.

Kijken naar elkaars werk en uitleg.

Gezamenlijk gaan we naar ‘het werk’ kijken en iedereen krijgt de kans om zijn Intuïtie te gebruiken en te zeggen wat voor indruk het werk, van jezelf en dat van anderen geeft. We hanteren hierbij de “Gouden regel” dat we vooral positief en opbouwend zijn, met respect voor elkaar. Hiermee ontwikkel je de intuïtieve kant van jezelf.