Dendera Massage
Holistische & Therapeutische Massage

Dendera massage is een Holistische & Therapeutische massage, gericht op de balans van lichaam en geest. Sinds 1990 ben ik met massage bezig, in 1993 ingewijd in Dendera Massage & Healing technieken.

Ik geef sinds 1993 Holistische Therapeutische massage, zowel als behandeling en als cursus. (1995) Naast reguliere opleidingen heb ook vele spirituele opleidingen gedaan, meer informatie op de site van paraspirit http://www.paraspirit.org/index.php/martin-doornbos

De laatste tijd komen er steeds meer cursussen die die naam Holistische massage hebben. Ik heb ooit in de tempel van Dendera Egypte geleefd en daar deze massages gegeven. Ik ben in 2016 weer in deze tempel geweest en daar nieuwe inwijdingen e.d gekregen, de naam Dendera massage heb ik in 1991 gebruikt, maar ben meer de naam Holistisch gaan gebruiken.

Martin Doornbos is in 1991 begonen met de massage behandelingen en in 1995 met het geven van de cursus en heeft intussen vele mensen met succes behandeld en mensen de methode geleerd.

aanmelden cursus  Dendera Massage
dendera 300
Als men fysieke klachten heb, adviseer ik altijd even eerst langs de docter en fysiotherapeut te gaan. Holistische en Therapeutische Massage is een techniek om wat tussen de oren zit te behandelen, een methode om niet alleen het fysiekelichaam te masseren maar ook de emoties te behandelen. Gedurende het leven maakt de mens veel mee, soms leidt dit tot lichamelijke klachten. Deze klachten zijn vaak met massage te behandelen, vooral de zogenaamde psychosomatische klachten. De gewone massage technieken gaan helaas niet zover. Als men iets heftigs mee maakt, wordt dit in het lichaam en Aura opgeslagen en kan dit tot lichamelijke klachten leiden. Door tijdens de massage dit te masseren komt het los, niet alleen fysiek maar ook geestelijk. Emoties zijn gekoppelt aan de hormonen, soms snel, meestal langzaam en over de jaren. Door de juiste manier van masseren kunnen ook de hormonen weer in balans komen. Een mens is veel meer dan een fysiek lichaam, meer informatie hier over op Chakra's & de lichamen. LICH7 kl
Door de vloeiende manier van masseren ga je snel in ontspanning en komt er veel los. Gewone massage gaat van boven naar beneden en dan is het klaar, men masser vaak te diep op een koude spier. Holistische en Therapeutische Massage is een vloeiende manier van masseren, men gaat eerst het lichaam in oliën van boven naar beneden en dan verschillende malen over het hele lichaam heen, steeds iets dieper, soms is de ene hand op de schouder en de andere hand op de benen. Doordat het lichaam en de spieren ontspannen zijn, kan men langzaam steeds krachtiger masseren, echter niet krachtig zoals in de gebruikelijke sportmassage, veel suptieler. Soms gebeurd het dat de cliënt tijdens de behandeling in slaap valt. Dit is niet erg, de behandeling gaat dan nog dieper.
Een holistsche massage geeft je
meer
  • kracht
  • lenigheid
  • energie

en minder

  • pijn
  • stijfheid

    het geef een gevoel van vrijheid, innerlijke vrijheid

Drukpunten

 
Op het lichaam zitten verschillende drukpunten, sommige bekent van Shiatsu en van Trikkerpunten, Schiatsu is een leering die werkt met drukpunten en energiebanen. Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een manier van lichaamstherapie of massage die onder andere is ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi, en later door zijn zoon Toru Namikoshi. Beiden ontwikkelden hun kennis door "trial-and-error".Shiatsu is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie. Shiatsu wordt gebruikt bij rugpijn, migraine en whiplash. De werkzaamheid van Shiatsu is niet wetenschappelijk bewezen.Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen, en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen.
Namikoshi's zoon Toru studeerde chiropraxie in de VS. Hij verwierf kennis over de ruggengraat en de viscera (de interne organen in de buik- en borstholte) en breidde zo de kennis van de klassieke Shiatsu van zijn vader uit. Namikoshi was niet op de hoogte van de Chinese geneeskunst. Latere beoefenaars van Shiatsu, zoals Shizuto Masunaga (een student van Namikoshi), begonnen overeenkomsten te ontdekken met de Chinese geneeskunst daar waar het betreft de locaties waar op het lichaam druk wordt uitgeoefend. Deze komen overeen met de punten die in de Chinese geneeskunst als punten op meridianen bekendstaan (acupunctuurpunten). Echter, in tegenstelling tot de uit de Chinese geneeskunst bekende methoden acupunctuur en acupressuur waarbij specifieke, gedefinieerde punten op de meridianen gestimuleerd worden voor het behandelen van een aandoening, wordt bij Shiatsu op álle punten, die met een meridiaan overeenkomen, druk uitgeoefend. Mijn ervaring is dat men niet hard hoef te drukken, op de juiste manier is een kleine zachte druk voldoende, men kan beter vaak dan hard er op drukken. Ik gebruikt altijd een strijkende beweging.
b w emotional release points2b w emotional release points1

Trikkerpunten / Trigger points

Trikkerpunten / Trigger points zijn de overgangen tussen het zenuwstelsel en de spieren, er zijn intussen verschillende leeringen ontstaan. De hersenen sturen via de zenuw een elektrisch signaal naar de spieren. De spieren spannen zich dan, als emotionele en mentale spanniningen (stres) zijn, kunnen er verschillende zenuwprikkels tegelijk naar de spieren gaan, deze verstijven dan. Op het contactpunt van de zenuw en de spier wordt dan verwarrende signaalenergie opgeslagen. Door op een juiste manier erop te drukken, dit kan heel zachtjes en zonder druk, kan men de energie er uit ontladen. De spier kan zich dan weer ontspannen. De client kan dit voelen of er elektrische ernegie stoomt, in feite is dit ook zo. Er kan zelf energie loskomen vanuit de kindertijd, dit heb vaak zelf meegemaakt. Het kan zijn dat men pijn in de arm heeft, maar de oorzaak ergens anders in het lichaam zit, in de baan van zenuw of zenuwknoop. Het wordt in Nederland vaak met naalden e.d. behandeld, ik werkt uitsluitend met mijn handen, werkt heel goed.
De behandeling / massage  
Een massage duurt meestal tussen de 50 en 70 minuten, er is altijd een voor gesprek, om te kijken wat op dat monent actueel is. Hoewel ik ook over de kleding heen kan masseren, is een echte massage op de huid, een Magnetiseren of Reiki behandeling kan wel over de gewone kleding heen. cursus masage 2
Mijn ervaring met vrouwen is, dat ze de eerste paar keren moeten wennen om op deze manier aangraakt worden, ze steeds meer vertrouwen krijgen in de mij en de behandeling. Ze kunnen zich steeds makkelijker ontspannen. Ik werkt stap je voor stapje, dan kan je langzaam steeds dieper gaan en diep liggende problemen aanpakken.

Cursus

curusus massage 2

aanmelden als e-cursus Dendera Massage
Gedurende het leven maakt de mens veel mee, soms leidt dit tot lichamelijke klachten. Deze klachten zijn vaak met massage te behandelen, vooral de zogenaamde psychosomatische klachten. De gewone massage technieken gaan helaas niet zover. Deze cursus is juist bedoeld om diep liggende klachten en blokkades te behandelen.

Al duizenden jaren gebruiken ingewijden van de Witte Broederschap massagetechnieken om de lichamen vrij te maken van allerlei blokkades en om de lichamen soepel en vrij te maken.

Holistische massage is een therapeutische vorm van masseren, die diep gaat en gebruik maakt van energieën. Holistische massage is een integrale vorm van masseren, die werkt in en met de vier lichamen. Geeft ontspanning voor de spieren en de geest en lost blokkades en spanningen op.

Emotionele spanningen en stress gaan vaak zitten in spieren en organen en geven allerlei klachten en blokkades. In deze cursus leert men om blokkades te behandelen, zelfs die blokkades die diep verborgen zijn. Veel lichamelijke klachten hebben een oorzaak in het etherisch lichaam of in het astraallichaam. Met deze techniek kan men deze klachten behandelen.Gedurende het leven maakt de mens veel mee, soms leidt dit tot lichamelijke klachten. Deze klachten zijn vaak met massage te behandelen, vooral de zogenaamde psychosomatische klachten. De gewone massage technieken gaan helaas niet zover. Deze cursus is juist bedoeld om diep liggende klachten en blokkades te behandelen.

Al duizenden jaren gebruiken ingewijden van de Witte Broederschap massagetechnieken om de lichamen vrij te maken van allerlei blokkades en om de lichamen soepel en vrij te maken.

Holistische massage is een therapeutische vorm van masseren, die diep gaat en gebruik maakt van energieën. Holistische massage is een integrale vorm van masseren, die werkt in en met de vier lichamen. Geeft ontspanning voor de spieren en de geest en lost blokkades en spanningen op. Emotionele spanningen en stress gaan vaak zitten in spieren en organen en geven allerlei klachten en blokkades. In deze cursus leert men om blokkades te behandelen, zelfs die blokkades die diep verborgen zijn. Veel lichamelijke klachten hebben een oorzaak in het etherisch lichaam of in het astraallichaam. Met deze techniek kan men deze klachten behandelen.
lichaam col 1

Basiskennis en vaardigheid

LICH8
Het is de bedoeling dat men al over een basis massage kennis en ervaring beschikt. Tijdens de cursus wordt ingegaan op de werking van de vier lichamen van de persoonlijkheid: het stoffelijk, het etherisch, het astraal en het mentaal lichaam, hoe men deze kan masseren, reinigen en in harmonie brengt.

Energie en Magnetiseren

Omdat men niet alleen leert om het fysiek lichaam te masseren, maar ook leert werken in de andere lichamen wordt er in deze cursus veel aandacht gegeven aan energieën en aan magnetiseren & Reiki. Tijdens de massage worden er hogere energieën aan getrokken en gebruikt. In deze cursus is dit zo opgezet dat men deze technieken leert gebruiken en toepassen tijdens een massage. In deze cursus leert men hoe de kanalen & de chakra's van het etherisch lichaam gereinigd worden en leert men de hoge kosmische energieën aan te trekken en gebruiken. Verder leert men hoe het bio-magnetisch veld (Aura ) werkt en hoe men kan magnetiseren. De kosmische energiewetten worden uitgelegd, zodat men ook kan begrijpen hoe en waarom het zo werkt. Er wordt uitleg gegeven over het astrale en mentale gebied en de werking van hun energieën en hoe je deze kan behandelen.

Terug kom dagen

We organiseren regelmatig terug kom dagen om verder te ontwikkellen

Basiscursus

De basiscursussen, zijn korte weekend en avond cursussen die de basis uitleggen en leren. We hebben ook cursussen die dieper op de materie ingaan en een beroepsopleiding.

In al onze cursussen & workshops staan de leringen van de Witte Broederschap centraal, bevatten veel esoterische kennis (geheime kennis die de ingewijden gebruiken) en er wordt veel aandacht besteed aan de kosmische wetten. Er wordt niet alleen verteld en ervaren dat het werkt, maar ook hoe het werkt. Als men deze kennis en technieken gebruikt, kan men niet alleen aan anderen energie geven, maar ook gelijktijdig het eigen etherisch lichaam op een goede manier verder ontwikkelen.
 
Bij deze cursussen ontvangt u:  
Een e-cursus om thuis online te lezen en te studeren en een Certificaat.
Je kunt deze cursus zo vaak meedoen als je zelf wilt, want iedere keer wordt er een ander deel of laag aangepakt en kan je meer leren
2 weekenden van 2 dagen van 10.00 tot ongeveer 17.00 of 10 avonden van 20.00 tot en 22.30
 

meer informatie over chakra's e.d staat op http://www.paraspirit.org/index.php/chakra 
over Energie & Magnetiseren op http://www.paraspirit.org/index.php/magnetiseren