Winterzonnewenderitueel

Winterzonnewenderitueel op dinsdag 20 december in het centrum aanvang 19,30 onkosten bijdrage van € 10,00

De periode tussen kerst en oud en nieuw is de ideale periode om naar binnen te keren. Om op zoek te gaan naar de nieuwe de energie van het nieuwe jaar, verdieping, inspiratie en vernieuwing. We gaan de dag doen aan de hand van 3 thema’s.

Op de dag van de winterzonnewende bereikt de zon op het noordelijk halfrond zijn laagste stand en hebben we de kortste dag en de langste nacht. In alle oude culturen had de winterzonnewende een speciale, mystieke betekenis. Het was het moment dat de heilige verbinding met het licht, het goddelijke werd gevierd.

De terugkeer van het licht was uitermate belangrijk voor onze voorouders, want meer licht betekende meer zon en warmte, en daarmee een nieuwe groeiperiode voor de gewassen. Het is dus ook niet vreemd dat daarom dit bij uitstek een tijd was om feest te vieren. Het donkerste deel van de winter was namelijk bereikt en vanaf nu kon men gaan uitkijken naar de tijd dat de natuur weer in bloei zou komen. Onze voorouders zagen dit feest dan ook als het midden van de winter, vandaar ook de naam Midwinter.

Traditioneel zijn de dagen rond de winterzonnewende altijd en overal al een tijd voor religieuze festiviteiten, ceremonies en rituelen geweest.

Tijdens de winter zonnewende staat de zon enige dagen stil van 20 tot 23 december aan de hemel. Hij komt op en gaat onder op dezelfde plaats aan de horizon. Een magisch moment in de tijd, een moment om stil te staan. Stilte is nodig om in jezelf te zakken, om de vele gedachten en de rush van het leven even achter je te laten. Stilte is nodig om te contempleren en te reflecteren.

Ontmoeting

In die stilte vindteen ontmoeting plaatsvinden. In de tradities over de hele wereld gaat het om de ontmoeting van ‘Vader Zon’ met ‘Moeder Aarde’, van het oude met het nieuwe.
In het steentijdperk zijn over de hele wereld tempels gebouwd met de ingang gericht op het zuidoosten. Op de ochtend van 21 december worden de eerste zonnestralen gevangen door grote of kleine openingen in de tempelingang

Meer dan ooit lijkt deze vraag van toepassing. Meer dan ooit lijkt het alsof we aan het einde van een tijdperk zijn gekomen en een stap zetten in een nieuwe periode. Meer dan ooit zullen mensen over de hele Aarde zich deze vraag vertwijfeld stellen. De hectiek en onrust kan ons zo weer in beslag nemen. Ze kan ons zo uit de stilte halen. Het gevoel iets te moeten doen kan ons zomaar overnemen.

Hoe zou het zijn als we allemaal even stilstaan? Stilstaan bij dit bijzondere moment waarop de continuïteit van het leven zo tastbaar en voelbaar kan zijn? Waar we de eenheid, onderlinge samenwerking ervaren, de synergie van het leven waar het geheel groter is dan de som van de delen. Een oproep om deel te nemen aan een meditatie, er vindt op dat moment een bijzondere gebeurtenis plaats die weinig bekend is bij gewone mensen, maar wel bij ingewijden. De ingewijden gebruiken het om de nieuwejaar energie aan te trekken en te vullen met wensen.

Deel 1: Loslaten wat je niet langer dient.

Tussen 20- 23 december vindt de winterzonnewende plaats, het moment waarop de zon gezien vanaf de aarde de meest noordelijke of zuidelijke positie bereikt. Al eeuwen lang wordt deze dag op het noordelijk halfrond gevierd als de overwinning van het licht op de duisternis. De dagen zullen vanaf nu – langzaam, maar gestaag – weer langer worden.

Ritueel:

Neem afscheid van wat je niet langer dient

De winterzonnewende is vlak voor kerst een ideaal moment om stil te staan bij je persoonlijke of spirituele groei. Neem een moment voor jezelf of blik samen met je partner of een goede vriend terug op het afgelopen jaar. Hoe ben je 2019 van start gegaan? Hoe heb je jezelf dit jaar ontwikkeld? Wat houdt je op dit moment het meest tegen om je diepste verlangens en dromen achterna te gaan?

Bij het vieren van de winterzonnewende staat de overwinning van het licht centraal. We steken een kaars aan. Schrijf hetgeen dat jou op dit moment het meest belemmert in je persoonlijke of spirituele groei op een papiertje. Laat dit vervolgens in het vuur verdwijnen en neem afscheid van wat je niet langer dient. Bedank jezelf tenslotte voor alle stappen -groot en klein- die je dit jaar hebt gezet. Eer je moed, je kracht en je volharding. 

Deel 2: Wat houdt je tegen op je pad?

Wat houdt je tegen omdat te bereiken wat jij wil, waar sta je nu en waar wil je heen, wat houdt jou tegen te bereiken wat jij wil.

We verbinden ons met onze Ziel en Hogere Zelf, zodat er een relatie tot stand komt met het goddelijke. Het verlangen om je talenten tot bloei te laten komen, dragen we allemaal in ons en vormt voor de meeste mensen de drijvende kracht op het pad van persoonlijke of spirituele ontwikkeling.

Dagelijks zetten we bewust of onbewust stappen die bijdragen aan onze groei. We volgen yoga-lessen, doen meditaties, lezen spirituele boeken en proberen gezonder te eten en minder te oordelen over de collega of buurvrouw aan wie we ons ergeren. Soms is er meer nodig, dan stuiten we op grotere obstakels zoals bijvoorbeeld onverwerkt verdriet uit het verleden of diep ingesleten gedragspatronen die ons belemmeren in onze relaties en succes. We gaan in therapie of proberen door zelfreflectie en het voeren van gesprekken met vrienden een verandering in onszelf op gang te brengen. In dit deel worden we bewust wat ons tegenhoudt.

Ritueel,

We doen het script waarin we het onderbewustzijn bevragen wat ons tegen houdt succes te hebben in het bereiken van onze doelen.

Deel 3: Het aantrekken van de nieuwjaar energie

Oude mystici en ingewijden weten hoe men de energie van het nieuwe jaar kan aantrekken en omzetten om in het nieuwe jaar te bereiken wat we in ons hart willen. Hiervoor gebruiken wij eeuwen oude rituelen en meditatie.

De geboorte van je meest authentieke zelf

Voor mystici is het Lichtfeest de voorloper van Kerstmis. Het christendom zou de datum van het feest, dat de oude Romeinen op 21 december vierden, hebben overgenomen en verschoven, omdat de geboorte van Jezus van oudsher geassocieerd wordt met de terugkeer van de zon. Gnostici zoals Rozenkruisers, maar ook spiritueel leraren, wijzen op de rijke symboliek van het kerstverhaal.

De vraag of Jezus daadwerkelijk meer dan tweeduizend jaar geleden in Bethlehem werd geboren, doet niet ter zake. Het gaat erom dat het verhaal ons herinnert aan de mogelijkheid van een heilige geboorte in onszelf. De geboorte van ons meest authentieke zelf. De hoopvolle belofte dat ieder mens kan worden wie hij werkelijk is. Zijn talenten en kwaliteiten maximaal tot bloei kan laten komen om zo een positieve bijdrage te leveren aan de wereld.

Ritueel

We trekken de nieuwe energie voor het nieuwe jaar aan.

 

 

Elke dinsdagavond om 20.00, Selfness ontwikkelingsavond, met uitleg, adviezen, meditatie, MInd-fullnesse.d.

Een nieuwe vorm van wellness gericht op body & mind: "Selfness"

Fitness > wellness > Selfness, je beter in je vel zitten, Fysiek & Geestelijk

Actief werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven! Laten zien wie je bent en waar je voor staat.

Wil jij ook meer inzicht hebben in jouw eigen onbewuste drijfveren en terugkerende patronen? Schrijf je dan in voor onze boeiende workshoppen en cursussen die wij aan het ontwikkelen  & geven zijn. Hierin worden jouw kwaliteiten letterlijk en figuurlijk zichtbaar gemaakt en ontwikkeld.

Zijn waar je voor staat is de belangrijke succesfactor.

Als je lekker in je vel zit, straal je dat ook uit. Een harmonieuze uitstraling geeft positieve energie en trekt mensen aan. Het versterkt je zichtbaarheid, waardoor duidelijker is waar jij voor staat.

  • Je krijgt een helder beeld van wat jouw onbewuste drijfveren & jouw terugkerende patronen zijn en hoe je deze kan aanpassen .
  • Je gaat ontdekken hoe je met praktische tips je Zelf kunt verbeteren & je succes kunt vergroten.
  • Je voelt je na afloop geïnspireerd en vol energie, omdat jij zicht krijgt op wat jij echt wilt, hoe het te bereiken!

Innerlijk en uiterlijk gaan altijd hand in hand, wij helpen je om die extra stap te zetten voor een sterke, boeiende & authentieke uitstraling. Uitstralen waar je voor staat is een belangrijke succesfactor.

Wij hebben de juiste kennis en expertise om in een korte tijd het beste uit jouw te halen. We helpen je jouw kwaliteiten zichtbaar te maken door je bewust te leren kijken naar jezelf. Waar ben je goed in, wat zou je nog meer willen bereiken? Het vertrouwen in jezelf maakt dat de dingen die je wilt ook zullen lukken. Hoe meer zelfvertrouwen je uitstraalt, hoe succesvoller je zult zijn.Wij laat je het belang zien van persoonlijke uitstraling en hoe jij een aantrekkelijk beeld kunt neerzetten. Door een goede balans tussen je innerlijk, houding, beweging, in relatie tot jouw persoonlijkheid.Ga ook op zoek naar jouw werkelijke Zelf en ontdek je talenten hoe je overtuigender over kunt komen en jouw doelen kan bereiken, wij willen je daarbij helpen.

we gaan voorlopig alleen de de Opendag organiseren, de huidige ruimte is te klein voor de paraminibeurs

Opendag weer op Zondag  6 december  2020

voor elk wat wils en vooral heel gezellig van 11.00 tot 17.00

Toegang gratis

Graag van te voren aan melden
 Opendag met met miniworkshops, healing, lezingen, demonstratie helderziendheid  e.d40545267 2594710877421223 3083486502177472512 n

er zijn demonstraties van helderziendheid, healing, dendera rug masssge e.d 
je heb de mogelijkheid om vragen te stellen
voor elk wat wils en vooral heel gezellig

 

40561783 318429485373978 1984780687575613440 n

 

40568568 296389197619721 7657328666111639552 n

 

Zo gouw we een nieuwe grotere locatie hebben gaan we weer de paraminibeurs organiseren.  Deze hebben we met veel succes tussen 1996-98  georganiseerd in de Paleiszaal in de Esch en tussen '99- 2009 in onze eigen centrum aan de Roerdomplaan, in 2016 - 2017 op de Mient en in Rotterdam Brainpark.

 

regressie

 

Reïncarnatie & Regressie

Als om je heen kijk is de wereld niet rechtvaardig, de een word in een rijk gezin geboren, de andere arm. De een in Nederland, de ander in een land met oorlog en honger. De een heeft muzikale talenten, de ander kan zingen, of tekenen e.d.

Elke gebeurtenis in het leven heeft een verklaring, soms dat wordt begrijpelijk als je het idee van reïncarnatie aanvaardt. Het is niet toevallig dat je wordt geboren in een bepaald land, in een bepaalde familie, dat je bepaalde kwaliteiten en talenten bezit en voor bepaalde situaties wordt geplaatst. Alles heeft een oorzaak, recent of langer geleden, in dit leven of in een vorig leven. Sommige mensen noemen dit Karma. De wet van oorzaak en gevolg. Maar het is veel meer dan dat, Karma is leerproces. De mens leert helaas het meeste door pijn en pijnlijke gebeurtenissen, pijn die hij anderen aandoet krijg hij op zijn pad terug, tot hij het overwint. Dit doorbreken kan alleen door bewustwording. Als je dit eenmaal begrepen heb, zul je gebeurtenissen anders ervaren. Aangezien alles een reden heeft, stoor je je niet langer tegen beproevingen en nederlagen, want je weet dat deze het gevolg zijn gebeurtenissen in het verleden,wat je toen gedaan en meegemaakt heb en je verdraagt ze beter zonder je te beklagen over anderen, of hen de schuld te geven van gebeurtenissen op je levenspad.

Het aanvaarden van het idee van reïncarnatie zal je motiveren om je wil te versterken: niet alleen ga je aan de slag om de gemaakte fouten te herstellen, maar je vermijdt nieuwe fouten nu je weet hoe dat werkt of uitpak, Je gaat meer aan de lange termijn denken en zo bouw je voor jezelf een stralende toekomst op.

Het verleden begrijpen, is het nu begrijpen en de toekomst begrijpen, de weg te begrijpen, het leven is een reis, door vele levens heen, dit begrijpen geeft echte inzicht. Soms moet innerlijk er naar toe reizen soms fysiek, om de doorbraak te bereiken.

Tijdens innerlijke reizen kan men terug gaan in de tijd. Iedereen heeft een herinnering blokkade die verhinderd dat je gebeurtenissen uit een ander leven herinnerd. Er zijn verschillende technieken die deze blokkade kan overwinnen of opheffen, Het belangrijks is dat men de herinnering wil zien of wil krijgen.

Wij gebruiken de techniek van onderbewustzijn bevraging in ontspanning. Als je ontspannen bent en luistert naar je onderbewustzijn krijg je altijd antwoord, jouw antwoord. We gebruiken geen suggesties of hypnose, maar een speciale manier van onderbewustzijn bevraging, daarom is het altijd jouw beleven en geen suggestie. Je weet dat jij het hebt heeft meegemaakt. Wij maken bewust gebruik van de wet van oorzaak en gevolg, er kan slechts een gevolg zijn als ook een oorzaak is, ook als die in het verleden ligt, kan men daar na toe gaan en die beleven en oplossen.

We hebben met deze technieken al veel mensen kunnen helpen om de situatie waarin ze zitten te begrijpen en op te lossen.

we hebben verschillende activiteiten

Workshop Regressie 

Consult bij Martin Doornbos 

Heart & Soul Healing 

Tijdens een massage kan het spontaan komen en behandeld worden

 

mijn begin van mijn levens reis, als priester 8000 jaar geleden, de Tempel van Abidos


abidos

fb banner paraspirit n

Spiritueel Centrum Paraspirit / www.newagecentrum.nl
is een onderdeel van Stichting Point of Light  KvK Rotterdam 41133910

alle activiteiten vallen onder de verantwoordelijkheid van Stichting Point of Light en alle medewerkers zijn vrijwilligers en krijgen daar niet voor betaald of een vergoeding

 Spiritueel centrum Paraspirit / Newagecentrumaert van nesstraat

010 70 70 008  of 010 22 70 245 / 06 36 01 50 53
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aart van Nesstraat 1-O Capelle aan den IJssel

we zitten in een katoorgebouw boven de fitness, ingang kantoren, bel (onderste) bij de brievenbussen

aert van nesstraat 1 route 3

 

aert van nesstraat 1

 

 

aert van nesstraat loop metro1

 

 

 aert van nesstraat 1 R capelle

  gratis Parkeren op het kleine parkeerterrein, in de omgeving is gratis parkeren,

Ons centrum is goed met openbaar vervoer bereikbaar, metrostation Capelsebrug op loop afstand, . https://www.ret.nl/home/reizen/kaarten-plattegronden.html

er rijd een nieuw busje met halte voor de deur https://www.buurtbuscapelle.nl

 

 

meer informatie. video en channeling op www.dianadoornbos.nl 
Diana Doornbos - Knook *07-01-1957 †05-07-2021

is maandag 5 juli 2021 om 21.00 naar de Engelenwereld gegaan en is nu bij de Engelen
Ze had een hersenbloeding gehad
Ze bedank iedereen voor de rol in haar leven

 

lg plk c logo paraspirit 213 trans kl weblogo paraspirit 72dpi 15x15 logo nacr tr copy

 

 

 

 

 Wij hebben voorheen met veel succes in Capelle aan den IJssel het New Age Centrum Rijnmond  gehad. Helaas door het aflopen van het huurcontract moesten wij dit centrum sluiten.

Stichting Point of Light is opgericht in 1993, KvK Rotterdam 41133910

Stichting Point of light is religieuze organisatie en valt onder kerk / geloof genootschappen

grondwet Artikel 6

 

Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden, Rome, 04-11-1950

http://wetten.overheid.nl/BWBV0001000/2010-06-10#Verdrag_2

 

Artikel 9. Vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst

 
  • 1 Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen, zowel in het openbaar als privé zijn godsdienst te belijden of overtuiging tot uitdrukking te brengen in erediensten, in onderricht, in practische toepassing ervan en in het onderhouden van geboden en voorschriften.

  • 2 De vrijheid zijn godsdienst te belijden of overtuiging tot uiting te brengen kan aan geen andere beperkingen worden onderworpen dan die die bij de wet zijn voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de openbare veiligheid, voor de bescherming van de openbare orde, gezondheid of goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.

 

Artikel 10. Vrijheid van meningsuiting

 
  • 1 Een ieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te koesteren en de vrijheid om inlichtingen of denkbeelden te ontvangen of te verstrekken, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen. Dit artikel belet Staten niet radio- omroep-, bioscoop- of televisieondernemingen te onderwerpen aan een systeem van vergunningen.

  • 2 Daar de uitoefening van deze vrijheden plichten en verantwoordelijkheden met zich brengt, kan zij worden onderworpen aan bepaalde formaliteiten, voorwaarden, beperkingen of sancties, die bij de wet zijn voorzien en die in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de nationale veiligheid, territoriale integriteit of openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden, de bescherming van de goede naam of de rechten van anderen, om de verspreiding van vertrouwelijke mededelingen te voorkomen of om het gezag en de onpartijdigheid van de rechterlijke macht te waarborgen.

 

Artikel 11. Vrijheid van vergadering en vereniging

 
  • 1 Een ieder heeft recht op vrijheid van vreedzame vergadering en op vrijheid van vereniging, met inbegrip van het recht met anderen vakverenigingen op te richten en zich bij vakverenigingen aan te sluiten voor de bescherming van zijn belangen.

  • 2 De uitoefening van deze rechten mag aan geen andere beperkingen worden onderworpen dan die, die bij de wet zijn voorzien en die in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de nationale veiligheid, de openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, voor de bescherming van de gezondheid of de goede zeden of de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen. Dit artikel verbiedt niet dat rechtmatige beperkingen worden gesteld aan de uitoefening van deze rechten door leden van de krijgsmacht, van de politie of van het ambtelijk apparaat van de Staat.

 

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM)

Artikel 18

Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door de praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van de geboden en voorschriften.

http://www.mensenrechten.nl/wat-zijn-mensenrechten/mensenrechten-op-een-rij

vragen over de mensenrechten en klachten kunt terect bij het College voor de Rechten van de Mens http://www.mensenrechten.nl/

 

Deze site staat onder verantwoording van Stichting Point of Light

Deze site is in beheer van Anay ICT www.anay.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.