Ons nieuwe adres Aert van Nesstr

fb banner paraspirit n
button insch cursus☼ ***** Opendag op Zondag 5 mei 2019 in ons Spiritueel centrum in Capelle West *****☼

de volgende Opendag is op zondag 5 mei 2019, 40561783 318429485373978 1984780687575613440 n
  met  vanaf 11.00 uur miniworkshops, lezingen, healing e.d
We gaan spirituele crea doen met Heart & Soul Collage, een soort spirituele Soulcolage, mandala tekenen, kaartjes  tekenen en kleuren e.d
een mini worshop "In contact komen met Engelen & Gidsen" e.d. een mini workshop Dendera Healing, met uitleg over de Dendera Massage
verder zijn er demonstraties van helderziendheid, healing e.d en je heb de mogelijkheid om vragen te stellen (ook persoonlijke)

Hallo iedereen, we gaan regelmatig mooie en leergierige mails verzenden met interessant inhoud en waar we mee bezig zijn

We zijn hard aan het voorberijden, met nieuwe en vernieuwde activiteiten, avonden, (e)-cursussen en workshops, de komende weken gaan deze naar jullie verzenden. We hebben op onze FB Group al een paar interessante verhalen geplaatst https://www.facebook.com/groups/1653267071589040/

onze nieuwe cursussen staan op http://lms.learningcentrum.nl/plugin/buycourses/src/course_catalog.php

onze vaste avondenmeditatie 500
 • Op de eerste dinsdagavond van de maand Paranormale avond met helderziende waarnemingen, psychometrie & fotometrie, (dinsdagavond  5 maart) op de andere dinsdagavonden de Spirituele & Paranormale ontwikkeling & meditatie avond
 • elke vrijdagavond de vrijdagavondmeditatie met (engelen)channnaling

Deze avonden staan in het teken van persoonlijke, spirituele bewustwording en ontwikkeling. We zitten op een gewone stoel, we adviseren gemakkelijk zittende kleding, zodat de kleding tijdens de meditatie makkelijk zit, als je op de grond wil zitten of liggen kan dat ook. Op alle avonden krijgt men deskundig uitleg en begeleiding, aanvang 20.00, zaal open om 19.30, graag rond 19.45 aanwezig zijn.  

 

Gratis meditaties om te dowloaden of te beluisteren channaling door Martin op de vrijdagavond

cursus alle info op  Omschrijving en aanmelden op button insch cursus 

button insch cursusCursussen & Workshops
bij voldoende aanmeldingen organiseren we de cursussen & workshops samen met www.learningcentrum.nl, er zijn aanmeldingen voor de Blended -e-cursussen ( e-learning met praktijkedagen / lessen)
Reiki, Energie & Magnetiseren, mystieke Tarot en Dendera masage (op een weekend)

Heb je vragen, wil je meer weten, wil je persoonlijk contact, dat kan,
je kan ons altijd mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen 010 70 70 008

Studenten kunnen inschrijven,
de betaling kan door overmaking naar onze bank of op de eerste praktijkdag, aan het eind van de eerste les kan u besluiten of mee wil doen, als het toch niks voor u is, krijg u uw geld terug

We zijn de e-cursussen aan het schrijven en de praktijk dagen aan het voorbereiden

We zijn begonnen met de praktijk dagen
voor Dendera Massage & Healing zoeken we nog een paar mensen voor een groep met de praktijkdagen in het weekend
in de maand april hopen we te starten met Mystieke Tarot, (we zijn bijna klaar met de e-lessen), is veel dikker en uitgebreider geworden dan eerst gedacht en gemaakt

er zijn mensen die interesse in Reiki en in Energie & Magnetiseren hebben, zo gouw een kleine groep hebben beginnen we

logo learningcentrum 2    Cursus Energie en Magnetiseren deel 3

 

we zijn bezig met Reiki 1

meer info op Omschrijving reiki 1

  Wij doen de cursus in een weekend in het centrum, de theorie via e-learning. Wij geven geen inwijdingen op afstand, hier geloven we niet in, Reiki moet volgens ons echt geleerd en ervaren worden. Het is een leuk en leerzaam weekend.
Martin Doornbos heeft in 1995 alle inwijden echt gekegen, niet op afstand of iets dergelijks, wel heeft hij tijdens een meditatie de 4e inwijding rechtreeks van Dr Usui gekregen. Hij is ook door Arjan Petter ingewijd in de orginele Japanse Reiki.

In deze cursus maakt u contact met de beginselen van Reiki. U krijgt de inwijdingen en de behandelmethodes van de bekende westerse Reiki en uit de oorspronkelijk handboeken van Dr.Mikao Usui en Dr. Hayashi. Verder krijgt u extra uitleg over hoe het een en ander werkt en aanvulling vanuit andere technieken.

Tijdens de Reiki cursus krijgt u de Reiki inwijdingen en extra uitleg over Reiki en over magnetiseren in het algemeen en hoe energieën werken.

De cursus bestaat uit drie delen of inwijdingen

Reiki 1

Tijdens Reiki 1 krijgt u de inwijdingen en technieken om u zelf en anderen te behandelen.cursus Reiki 1

Reiki 1 plus € 150,00 incl. een certificaat

Reiki 2

Tijdens Reiki 2 krijgt u de inwijdingen en technieken om ook op afstand te behandelen en nog veel meer

Reiki 2 plus € 300,00 incl. een handboekje en certificaat

Reiki 3 op aanvraag

Reiki 3, is de meester inwijding en leert u cursussen Reiki te geven.

Wat is Reiki

Het woord Reiki is ontstaan uit de Japanse karakters “Rei”en “Ki”. Rei betekent onbegrensdheid of het universele.

Ki betekent de vitale kracht, die door al het levende stroomt oftewel de levensenergie . Ki is het zelfde als hetgeen de Oude Chinezen bedoelden met Chi en Hindoeisten met Prana. En vele culturen, religies en grote geleerden uit het verleden hadden zo hun eigen benaming voor dit zelfde begrip. Het gaat dus om de energie die alles in de Schepping in stand houdt en die door alles heen op hoogst intelligente wijze werkt en die alles geneest als ze daartoe de gelegenheid krijgt.

Reiki betekent dus Universele Levensenergie”en deze benaming is gegeven aan een oude geneeskunst die in de vorige eeuw opnieuw werd ontdekt door de Japanner Dr. Mikao Usui. Het wordt ook wel genoemd “the Usui system of natural healing”.

Reiki is een methode waarbij de genezende levensenergie via het lichaam van de gever naar de cliënt wordt geleid door middel van de handen. Deze worden op de cliënt gelegd en de energie stroomt dan vanzelf.

Reiki kan door iedereen worden geleerd. Bij de initiatie in Reiki, wordt men een genezend kanaal, een kanaal dat in ieder mens aanwezig is opnieuw geopend en versterkt. Bij de geboorte van een mens is dit kanaal nog open, maar het wordt bij de meeste al spoedig gesloten in de eerste levensjaren. Initiatie in Reiki is dus het herstellen van een vermogen wat men als kind reeds bezat en derhalve niets on- of bovennatuurlijks.

Wat is Reiki niet

Reiki is geen religie. Cultus of geloofssysteem. Het kent geen dogma’s. Het heeft niets te maken met occultisme, spiritisme of exorcisme. Ook is het geen vorm van suggestie, “wishfulthinking”, hypnose of een of andere psychotherapeutische techniek. Er is geen sprake van techniek. Er is geen sprake van magie of “tovenarij”.

Reiki is een vorm van Energie overdracht.

 • Heart & Soul Collage workshop weer in het voorjaar

 • alle info op http://www.newagecentrum.nl/index.php/heart-soul-collage

 • Zaal open:       11,30 uur start 12 uur tot 17 uur met uitloop tot max 18 uurcollage diana 219 600

  Kosten:               95,- nu voor maar 60,- euro

  Tijdens deze middag waarin jij centraal staat, werken we er aan om je in contact te brengen met jouw innerlijke wijsheid en de obstakels die je in de weg staan zoveel mogelijk zichtbaar te maken en te verwijderen. We maken gebruik van verschillende technieken, die hun werking bewezen hebben, gedurende de vele jaren.

  Heart & Soul Collage is een proces om toegang te krijgen tot je innerlijke wijsheid en holistische te zien dat alles met alles verbonden is. Het nodigt je uit om visueel uitdrukking te geven aan je unieke levenservaringen, om jezelf en je bestemming te ontdekken.

  De middag ziet er als volgt uit:

 • We starten met uitleg van de collage.
 • Een korte meditatie om in rust te komen
 • Script – met een ‘energetische schoonmaak’ van Heart & Soul Healing
 • Pauze
 • Een korte meditatie om je te helpen in juiste stemming te komen met aansluitend
 • de collage kaarten maken
 • Het ‘duiden’ van de collage kaarten met jouw innerlijke wijsheid
 • Extra onze inzichten en advies

Heart & Soul Collage is een samen voeging van verschillende technieken o.a SoulCollage®, Haert & Soul Healing, Voice Dialogue, Transactionele Analyse (TA) en nog veel meer. Deze Heart & Soul Collage is aangevuld met de doorgeven wijsheid van de Engelen & Gidsen en onze levenservaring. Hierbij krijg je de gelegenheid om nieuwe inzichten en informatie over jezelf te ontvangen en om oude vastzittende patronen te veranderen. Je kunt deze dag zo vaak meedoen als je zelf wilt, want iedere keer worden er andere dingen duidelijk en heeft een ander thema.

De collage kaarten weerspiegelen - je sterke punten, je schoonheid, je complexiteit, je dromen, je prestaties en je connecties met het leven. Het biedt eindeloze mogelijkheden om je verbeeldingskracht te stimuleren, je creativiteit toe te passen en de vele aspecten van je leven te integreren. Met dit expressieve kunstproces maak je in de loop van de tijd een uniek en persoonlijk pak kaarten. De kunstvorm van collage (knippen/schuren en plakken) is heel toegankelijk voor iedereen je hoeft geen speciale talenten te hebben.

Na deze intense, maar leuke en leerzame middag, kan je zelf hiermee verder gaan.

 

 

een stukje uit de e-cursus
Chakra Balancing en Healing

Chakra Balancing en Healing

Deze cursus krijgt u gratis bij o.a Reiki, machnetiseren en bij de massage cursussen

Les 1 Aura & chakra's

In de les zijn er meer plaatjes, video's en chakra muziek / klanken e.d
Inleiding Chakra's

 

 

De aura

http://1.bp.blogspot.com/-to4H2D3U8yQ/UwbH_AqqN2I/AAAAAAAAE5Q/kxwWtgXbdgw/s1600/Etz-Haim-tree-478x850.png
De aura is een energieveld om het lichaam heen, alles wat leeft heeft een aura.
Ook stenen, dorpen, steden, landen, bergen, planeten e.d kunnen een aura hebben. De aura heeft verschillende lagen, van dicht bij het lichaam tot de buitenste lagen die men heel groot kan maken door daar veel energie heen te brengen. Deze kan je als een ballon opblazen. In de aura zitten ook de chakra's, of energie poorten. Via de chakra's ben verbonden met andere mensen e.d. Dit kan echter ook op andere plaatsen in aura zijn.
In wezen is alles energie, in verschillende frequentie gebieden  
Wij kennen de normale 3D wereld, van de fysieke stoffelijk wereld. Er zijn volgens de Quanten theorie echter 12 dimensies of werelden.
In de mystiek gaan we uit van de 3 hoofdgebieden het stoffelijkgebied, het astralegebied en het mentralegebied verbonden door het etherischgebied
In elk van deze gebieden hebben we een lichaam, het energie of wel het Etherischlichaam, het emotie of wel het Astalelichaam, het denk of wel het Mentaallichaam. Je kan deze lichamen in meditatie leren kennen en besturen. Het Astrale gebruiken we meestal in onze dromen, het bewustzijn is dan daar heen verplaats. je kan het ook bewust doen, dat noemen we dan een uitreding. Tijdens een uitreding ben je vaak in de gewone fysiekewereld of iets dar daar op lijkt in de Astralewereld, Tijdens meditatie kan je naar de Astrale gebieden gaan.
Het Astrale en Mentale gebied bestaat uit lagen van frequenties, van laag naar hoog. Van donker naar heel licht en liefdevol

Het Astraal gebied

Het Astraal gebied bestaat grof weg uit 12 hoofd gebieden, deze kan je in 3en delen, de onderste 4 lagen, is de laag bekent van de horrorfilm, de 3 middenlagen vanuit de meditaties, goeneweide, zomerland e.d, de bovenste 3 lagen zijn heel mooi en er is daar heel veel liefde en komen de Engelen e.d. In de Astralewereld word je door de som van je emoties en gevoelens op basis van het magnetische veld naar die gebieden getrokken waar je meeste emoties e.d hebt.

Het Mentalegebied

Het mentale gebied bestaat ook uit 12 lagen en onder te verdelen in de 3 hoofdlagen

In de onderste 3 vinden we de meeste mensen, met al hun gedachten en projecties. Het denk en bewustzijn niveau bepaald de lagen waar je toegang toe heb. Door meditatie en studie kan je bewustzijn verhogen en toegang krijgen tot hogere gebieden / lagen. In de hogere lagen zijn de Meesters, engelen e.d zij helpen ons met onze bewustzijnsgroei. De Meesters werken het liefst telepathisch, door hen gedachten in die van ons te leggen. Dit is overstaling, soms word het ook overschaduwen genoemd. Hun energie stroom door een lichtbuis omlaag.

Hier krijgen mentale mensen, zoals architecten, uitvinders e.d hun inspiratie vandaan.

De Energie banen  
In het Etherisch lichaam lopen 3 energie banen, 1 door de rug, 1 langs de voorkant en 1 in het midden van het lichaam, ze komen bij de kruinchakra en het perineum samen

Het Perineum

Voor ingewijden is het perineum de eigenlijke stuit chakra, hiermee kunnen ze de energie van de aarde optrekken.
Het is de werkelijke stuit chakra, deze gebruiken ingewijden om de aarde of wel de kundalini energie in te ademen en door alle kanalen te laten stromen, zie de uit gebreide tekst verder op de pagina

 

de Chakra's


 

De stuitchakra, wortelchakra of de Muladhara

4 blad lotus

Basisprincipe: de fysieke wil van het zijn

Werkwoord: Ik heb

Element: aarde

Plaats chakra: Staartbeen, onderkant ruggengraat

Endocrien systeem: geslachtsklieren

Geassocieerd met de zeven kanalen van eliminatie: Dikke darm, Longen, Lever, Huid, Bloed, Lymfe,

Lichaamsorgaan: nieren, blaas en wervelkolom, anus

Zintuiglijkorgaan: neus, reuk

Psychische functie: vaardigheden om te overleven; Lichamelijke vitaliteit; creatieve expressie;

zaken die met overvloed te maken hebben.

Kleur: rood

Edelsteen: rode kwarts, agaat, Lapis Lazuli, granaat, robijn en magnetiet

Metaal: Lood

Mantraklank: VANG, SHANG, KSHANG, SANG

De heilige klinker: UH (cup)

De bija-mantra om het eerste chakra te zuiveren en te belevingen is LAM

De Wet van Karma

De letterlijke betekenis van karma is “handelen” of actie. Karma wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Dit betekent dat alles wat we doen (actie) een oorzaak vormt, die op een later tijdstip een gevolg heeft. De motivatie of bedoeling die achter ons handelen zit als de meest belangrijke factor gezien, omdat deze in feite het karma bepaalt.

Bevind zich aan de basis van je wervelkolom en is je fysieke verbinding met de wereld. Het vormt de vitale basis voor alle hogere chakra's en is de bron voor je levenskracht. Het grond je, geeft je aardse stabiliteit, en de vaste grond waarop je, je leven(s) kunt bouwen. Wanneer energie vrijelijk door dit centrum stroomt, heb je er vertrouwen in dat je moeiteloos aan je kernbehoeften kunt voldoen, en het zal gemakkelijk voor je zijn om al je doelen te bereiken.

Goede werking: Goed geaard zijn in jezelf en het leven, grote verbondenheid met de aarde en haar scheppingen, oer vertrouwen, makkelijk doelen verwezenlijken in de wereld, tevredenheid, stabiliteit en innerlijke kracht

Als je wortelchakra geblokkeerd of uit balans is, heb je geen fysiek en emotioneel uithoudingsvermogen. Veel dingen maken je zorgen en je vindt het moeilijk om aan de eisen van je dagelijks leven te voldoen. Je gedachten en acties draaien in de eerste plaats om materiële bezittingen en veiligheid. Het leven is meer een last dan een plezier.

Dit is het energiecentrum die opwelt vanuit de binnenste kern van onze aarde geeft je de actieve energie voor je stoffelijk lichaam en leven. De kleuren patroon die je ongezien gekozen heb vertelt iets over jou en je verbinding met de aarde.

Dus, je aandacht op de basis van je ruggengraat plaatsen, stel je voor dat die vonk steeds groter wordt ...

Haal diep adem en laat het responderende geluid door de uitademing trillen door je lichaam en de omgeving in.

Adem diep in en zeg zacht ... LAM of UH

Enganches al Chakra N1 Muladhara Chakra Los enganches son una especie de cordones que se enganchan entre unos y otros seres humanos. Hay enganches que pueden ser útiles pero la mayoría son muy destructivos. En el caso del primer chakra existe enganche cuando alguien adopta la posición de que no puede vivir sin una persona. Entre unos padres y sus hijos esto no es problema pero entre adultos sí que lo es; puesto que el individuo que haya adoptado el papel de no puedo vivir sin ti se está nut...


 

 


 

Love the look and idea of this! Diagram of the chakras as cones/funnels for energy by Barbara Brennan.

De 2 chakra, sacrale chakra of Svadisthana - 6 blad lotus

Basisprincipe: creatieve reproductie van het Zijn

Werkwoord: Ik voel

Element: water

Plaats van het chakra: Geslachtsdelen

Endocrien systeem: bijnieren, geslachtsklieren

Geassocieerd met scheppende (seksuele) energie, Lichaamsorgaan: voortplantingsorganen, milt

en de levenskracht

Zintuiglijk orgaan: tong, smaak, genitaliën

Psychische functie: centrum van de seksuele energie, centrum van de gevoelens, emoties en scheppende energieën en krachten

Kleur: oranje

Edelsteen: citrien, tijgeroog, barnsteen, topaas en koraal

Metaal: Tin

Mantraklank: BANG, BHANG, MANG, YANG, RANG, LANG

De heilige klinker: OOO [you]

De bija-mantra om het tweede chakra te zuiveren en te belevendigen: VAM

Wet van de Minste inspanning

De wet van de minste moeite "doe minder en bereik meer". Als ons handelen gemotiveerd wordt door liefde en niet door verlangens en ego, krijgen we extra energie die we kunnen gebruiken om te bereiken wat we maar willen.

"Zoals water dat de hemel en de bomen duidelijk kan weerspiegelen zolang het oppervlak onaangetast is, kan de geest alleen het ware beeld van het zelf weerspiegelen wanneer het rustig en volledig ontspannen is." ~ Indra Devi

Goede werking: natuurlijk mee stromen van het leven, gevoel tonen, natuurlijk seksuele beleving met iemand waarom je geeft, diepe vreugde aan de schepping, houden van het leven op aarde, de mensen, de dieren, de gehele natuur, creatieve handelingen zowel in je eigen leven als dat van anderen.

Dit is het centrum van ongefilterde oer emoties, waar we afstemmen op onze scheppende (seksuele) en creatieve energie in al zijn aspecten. Wanneer de sacrale chakra harmonieus functioneert, voel je de stroom van creatieve levensenergie door je lichaam, geest en ziel stromen.

Alles wordt geboren uit dit chakra, of het nu een idee is, een relatie, een kunstwerk, of een manier om naar het leven te kijken.

In de meeste gevallen kunnen oorzaken van blokkades in dit chakra teruggaan tot de kindertijd en de puberteit. De ontwakende scheppende (seksuele) veroorzaken een staat van onzekerheid en het kan dat je je door jezelf of door andere onderdrukt gevoeld heb. Zodat je je vleugels niet heb kunnen uitslaan in dit leven of in vorige levens.

Dit is de energie die opwelt vanuit je scheppingskracht. De kleuren patroon die je ongezien gekozen heb vertelt iets over jou en je verbinding met lichaam, geest en ziel.

Verplaats nu je bewustzijn naar je geslachtsorganen, (bij vrouwen de eierstokken, bij mannen de testikels) naar je sacrale chakra of Svadisthana.

Terwijl je je aandacht vestigt op de locatie van dit energiecentrum. Haal diep adem en laat het resonerende geluid door de uitademing trillen door je lichaam en de omgeving in.

Adem diep in en zeg zacht ... VAM of OOO

Het sacraal chakra/ Svadhisthana in een notendop! – ChakraTime –

 
 


 


 

 

 

 

 

 


 


 

Navelcentrum

Is geen echte chakra maar wel de verbinding met je familie en andere mensen.
Het is ook de verbinding van de foetus in de moederbuik. De energetische navelstreng blijft na de geboorte bestaan en er blijft dan energie door stomen. Zo blijf je met elkaar verbonden. In de Chinese leringen het Chi punt


 

De Solarpexus, zonnevlechtchakra of navelcentrum of Monipura - 10 blad lotus

Basisprincipe: vorm van Zijn

Werkwoord: Ik kan

Element: vuur

Plaats van het chakra: boven de navel

Endocrien systeem: Alvleesklier, lever, bijnieren

Geassocieerd met de spijsvertering: Lichaamsorgaan: maag, maagdarmkanaal lever, galblaas, pancreas onderrug, buikholte en bloedsomloop

Zintuiglijkorgaan: ogen, het gezicht, voeten en benen

Psychische functie: centrum van de kracht en wijsheid

Kleur: geel tot goudgeel

Edelsteen: Gele Calsiet, Tijgeroog, Barnsteen, Amber, Citrien en Topaas

Metaal: IJzer

Mantraklank: GANG, GHANG, RLANG, TANG, THANG, DANG, NANG, PANG, PHANG

De heilige klinker: OH [Go]

De bija-mantra om het derde chakra te zuiveren en te belevendigen: RAM

WET VAN INTENTIE & VERLANGEN

Deze wet is gebaseerd op het feit dat er altijd een oneindige hoeveelheid energie en informatie aanwezig is om te creëren wat je maar wilt!

Als mensen ... zijn we bevoorrecht omdat we in staat zijn om onze geest te trainen om bewust te ZIJN van de energie en informatie die we willen creëren of dis-creëren in ons leven.

Omdat we in staat zijn om bewust te Bewaken, kunnen we de energie en informatie-inhoud (Overtuigingen) van onze realiteit VERANDEREN en daardoor dingen laten manifesteren of stoppen met manifesteren.

Verandering wordt teweeggebracht door bewuste AANDACHT & INTENTIE!

Het gebied iets boven je navel is onze solarplexus of Monipura. Zij is je zon, die je krachtcentrum vertegenwoordigt. Hier absorberen we de zonne-energie die ons voedt, vitaliseert en onderhoudt. De acceptatie en integratie van onze emoties, verlangens en ervaringen helpen dit derde chakra om zich te ontspannen en te openen, wat je helpt om ze te herkennen als een noodzakelijk onderdeel van je ontwikkeling. Je kunt jezelf volledig respecteren en ook de gevoelens en karaktereigenschappen van anderen respecteren.

De kleuren patroon die je ongezien gekozen heb vertelt iets over jou intentie en verlangen die je wilt manifesteren.

Als je derde chakra niet goed functioneert, word je gedreven door innerlijke rusteloosheid en ontevredenheid, vind je het moeilijk dingen los te laten en ontspan je gewoon. Overal zie je obstakels en wanneer je in een moeilijke situatie wordt geconfronteerd, voel je je nerveus, misselijk of onzeker. Je wilt je liever afsluiten voor alle nieuwe uitdagingen en ervaringen.

Laat je bewustzijn zachtjes afdrijven naar het gebied iets boven je navel, Stel je voor dat een zon uit dit gebied schijnt.

Adem diep in en zeg zacht RAM of OH


 

Liberati dalle emozioni: Manipura


 

 


 

barbara brennan | Energy Healing

Het hartchakra of Anahata - 12 blad lotus

Basisprincipe: toewijding, je zelf loslaten

Werkwoord: Ik houd van

Element: lucht

Plaats van het chakra: hart

Endocrien systeem: thymusklier

Geassocieerd met bloedsomloop: Lichaamsorgaan: hart, longen lever,

Zintuiglijk orgaan: huid, de tast, handen

Psychische functie: liefde en mededogen

Kleur: groen

Edelsteen: Rozenkwarts, Toermalijn, Kunziet, Smaragd en Jade

Metaal: Koper

Mantraklank : KANG, KHANG, GANG, GHANG, YONG, CANG, CHANG, JANG, JHANG, UANG, TANG, THANG

De klinker om dit chakra te laten ontwaken: AH [Ma]

De bija-mantra om het vierde chakra te zuiveren en te belevendigen: YUM

De wet van het geven.

Het is zo simpel als "hoe meer u geeft hoe meer u ontvangt". Als je geeft geef dan met vreugde. Als je gezegend wilt worden, zegen dan in stilte andere door ze allemaal positieve gedachte te sturen.

De Wet van Geven en Ontvangen is een onderdeel van de Wet van Oorzaak en Gevolg en houdt in dat wat je geeft, altijd weer bij je terug komt.

Goede werking : Wanneer je hartchakra volledig geopend is en in harmonie met de andere chakra's samenwerkt, ben je een kanaal voor Goddelijke liefde. Je straalt warmte, hartelijkheid en vrolijkheid uit, waarmee je het hart van je medemensen opent, vertrouwen wekt en vreugde schenkt. De liefde in je hart verfijnt je waarneming. Je voelt de Goddelijke Liefde en de liefde voor de schepping.

Het hartchakra is het centrum van het gehele chakra-systeem; het verbinden van de drie lagere fysieke en emotionele centra met de drie hogere mentale en spirituele centra. In zijn zuivere en volledig geopende toestand vormt het hartchakra het centrum voor de ware onvoorwaardelijke liefde die alleen omwille van zichzelf bestaat en die daarom noch kan worden bezeten, noch verloren.

 1. vinden je het vermogen om de meest kostbare van het leven te geven en te ontvangen, onze liefde, onze vergeving, onze empathie en ons medeleven. We voelen een diepe verbondenheid en een oprecht gevoel van dankbaarheid voor iedereen en voor alles in je leven.

De energieën van je hart kun de wereld om je heen veranderen, verenigen, verzoenen of zelfs genezen. Je straalt natuurlijke warmte, oprechtheid en geluk uit en opent de harten van degenen om je heen, inspireert vertrouwen en creëert vreugde. De kleuren patroon die je ongezien gekozen heb vertelt iets over wat je wilt geven en ontvangen.

Onvoldoende functioneren van de hartchakra maakt je erg kwetsbaar en afhankelijk van de liefde en genegenheid van anderen; hoewel je niet in staat bent de liefde te accepteren die anderen je willen geven. Zo ook en niet in staat om jezelf te openen om te ontvangen

Laat ons bewustzijn nu afdrijven naar het midden van de borst, naar je hartchakra of naar Anahata. Stel je een briljant, sprankelend, kostbaar juweel voor dat in alle richtingen uit je borst straalt.

Legt je handen op je borst legt en voel de vibratie.

Adem diep in en zeg ... YAM of MA

 

Chakra-4-anahata-2011


 


 

La neuropsicología del deseo, la neuropsicología del amor

De keelchakra of Vishudda - 16 blad lotus

Basisprincipe: resonantie van zijn

Werkwoord: Ik spreek

Element: lucht

Plaats van het chakra: keel

Endocrien systeem: schildklier en bijschildklier

Geassocieerd met de oren en het vocale apparaat, horen: Lichaamsorgaan: keel, longen, hals, oren, bronchiën en slokdarm

Zintuiglijkorgaan: oren, het gehoor, mond, stembanden

Psychische functie: communicatie, zelfexpressie en helderhorendheid

Kleur : blauw ook zilverkleurig en groenig-blauw.

Edelsteen : apatiet, aquamarijn, turkoois, chalcedon, lapis lazuli en blauwe saffier

Metaal : Kwik

Mantraklank : ANG, ÄNG, ING, ÏNG, UNG, ÜNG, RING, RÏNG, LRING, LRÏNG, ENG, AING, ONG, AUNG, ANG, AHANG

De heilige klinker is EYE

De bija-mantra om het vijfde chakra te zuiveren en te belevendigen is HAM

Wet van Onthechting die zegt dat om iets te verwerven in het fysieke universum, je gehechtheid eraan moet opgeven. Onthechting komt van een innerlijk weten dat we een deel zijn van een hogere intelligentie en onze eigen invulling hoe dingen moeten gaan loslaten

Misschien zijn we ergens heel erg op gericht, maar als we ons te veel hechten aan een bepaalde uitkomst, worden we onzeker omdat we bang zijn dat het niet zal gebeuren. Iemand die vanuit het hogere Zelf leeft, heeft ook die verlangen en intenties, maar zijn gevoel van Zelf is niet afhankelijk van de uitkomst. Er is een deel dat nergens door kan worden beïnvloed.

Dit is je centrum voor expressie, om met je "echte" stem vanuit het hart te spreken. Wanneer het open en stromend is, heb je het vertrouwen dat je in staat bent om je ideeën, gedachten en emoties uit te drukken. Je hebt een sterke overtuiging om de waarheid te spreken, ook al is het voor sommigen misschien onaangenaam. Je kunt ook zwijgen en naar anderen luisteren met heel je hart en begrip. Je spraak is fantasierijk en kleurrijk en je communiceert je intenties op de meest effectieve manier om vervulling van je verlangens te bereiken. Je voelt dat je leeft en empowered (krachtig), als dit energiecentrum helder is. De kleuren patroon die je ongezien gekozen heb vertelt iets over je gehecht en onthecht zijn.

Bij onvoldoende functioneren van de keelchakra belemmert het je vermogen om jezelf uit te drukken, en je krijgt een brok in je keel als je je diepere gedachten en gevoelens probeert uit te drukken. Je zelfvertrouwen is laag en je bent onzeker en bang voor het oordeel van andere mensen.

Laat je bewustzijn afdrijven naar je keelchakra of Vishudda. Richt je aandacht op de plaats van je keel terwijl je je een verkoelende, verzachtende energie voorstelt.

Adem diep in en zeg ... HAM of EYE


 


 

Yoga sequence throat chakra

 
 


 


 


 

De derde oog chakra, of Ajna centrum- 96 blad lotus [2 x 48]

Basisprincipe: kennis van het Zijn

Werkwoord : Ik zie

Element: - licht

Plaats van het chakra : voorhoofd

Endocrien systeem : hypothalamus en hypofyse

Geassocieerd met hersenfunctie, verbeeldingskracht, paranormale vermogens - alle zintuigen -

Lichaamsorgaan : autonome zenuwstelsel en hypothalamus

Zintuig : "derde oog" (zesde zintuig)

Psychische functie : intuïtie centrum, zetel van de wil en van helderziendheid

Kleur : indigo, transparant indigoblauw

Edelsteen : Lapis Lazuli, indigoblauwe saffier, donderblauwe sodaliet

Metaal : Zilver

Mantraklank : HANG, KSHANG, AUM

De klinker is AYE [say]

De bija-mantra om het zesde chakra te zuiveren en te belevendigen is SHAM

Wet van Dharma

- Iedereen heeft een doel in het leven… een unieke gave of een bijzonder talent dat hij of zij aan anderen kan geven. Als we dit unieke talent combineren met het verlenen van diensten aan anderen, ondergaan we de vervoering en verrukking van onze eigen ziel dat het ultieme doel der doelen is.

Je zesde chakra of Ajna, is je centrum voor intuïtie, ook bekend als je spirituele oog. Wanneer dit centrum open en stromend is, heb je een diep gevoel van verbinding met je innerlijke stem en kun je nauwkeurige, intuïtieve beslissingen nemen. Je hebt een duidelijk gevoel van richting en duidelijkheid in alles wat je doet en een levendig beeld van waar je leven naartoe gaat. De kleuren patroon die je ongezien gekozen heb vertelt iets over jou unieke zijn.

De opening van dit chakra wordt vaak geassocieerd met een duidelijk gevoel van verbondenheid met je dharma of levensdoel.

Bij onvoldoende functioneren van het derde oog belemmert het je vermogen om jezelf richting in je leven te geven.

Laat je bewustzijn heel zachtjes blijven afdrijven naar het midden van je voorhoofd. Aandacht op je voorhoofd en voel de rust met een diepe stilte.

Adem diep in en zeg ... SHAM of AYE

 

Chakra Ajna 6


 


 

Chakra olien

De kruinchakra of Sahaswara. 1000 blad lotus [999+1=Goddelijk]

Basisprincipe: controleert elk aspect van lichaam en geest en

geassocieerd met volledige verlichting en vereniging met God

Werkwoord: ik weet

Element : - Ether

Plaats van het chakra: kruin

Endocrien systeem: pijnappelklier

Lichaamsorgaan: bovenste gedeelte van de hersenen, rechteroog

Zintuig: open verbinding kosmos (zevende zintuig)

Psychische functie: verbindt ons met het de Ziel, Hoger Zelf en het Goddelijke

Kleur: violet en wit (De kleur violet bewerkstelligt een transformatie van geest en ziel en opent ze voor spirituele dimensies. Wit draagt alle kleuren in zich.)

Edelsteen: diamant, amethist en bergkristal

Metaal: goud

Mantraklank: alle zuivere klanken, van AH tot KSHA met inbegrip van alle klinkers en medeklinkers die het Sanskriet kent

De heilige klinker : EEE [me]

Het geluid, de vibratie voor dit energiecentrum is het universele geluid van de schepping ... OM

Via de kruinchakra kan je de Zonne-energie aantrekken en door je heen laten stromen.

Wet van Pure Potentie

- één worden met de kracht die alles in het universum heeft gemaakt. Dit is over volmaakt evenwicht, over oneindige stilte, over gelukzaligheid, over eenvoud en over onoverwinnelijkheid.

Controleert elk aspect van lichaam en geest, en geassocieerd met volledige verlichting en vereniging met God

Dit is het chakra van oneindige mogelijkheden. Als je kruinchakra sterk is, herinner je je oneindige, je onbegrensde aard en voel je je verbonden met een hogere macht, of het nu God, Universeel Bewustzijn of eenvoudigweg je hogere Zelf is. Je erkent dat alle anderen een weerspiegeling zijn van je Goddelijkzelf. De kleuren patroon die je ongezien gekozen heb vertelt iets over jou goddelijke verbinding.

Bij onvoldoende functioneren van je kruinchakra belemmert het je vermogen om jezelf af te stemmen op je hogere zelf.

Breng je gewaarzijn / bewustzijn zachtjes naar je kruin naar je kruinchakra of Sahaswara. Met je bewustzijn op de top van ons hoofd, stel je een schitterend licht voor dat uit de Zon komt adem deze in en door de kanalen en chakra’s weer uit, zo kan je zelf met Zonne-energie weer opladen en je met het Hogere verbinden Deze duizend bloem bladen Lotus ontvouwt zich en terwijl het zich ontvouwt, wordt de herinnering aan je heelheid hersteld.

Adem diep in en zeg ... OM of EEA


 
 


 

Dirk Czarnota - Sahasrara Chakra - Serie II

 


 


 

Meditación con el arcángel Miguel y el quinto chakra

Perineum & de Kundalini energie

Kundalini is een woord uit het Sanskriet dat letterlijk 'de opgerolde' betekent. Het verwijst naar een vermeend klein, spiraalvormig opgerold, energiekanaaltje in het perineum, dit is een energetische mond waar mee je de energie kan in ademen; Dit spiraalvormig kanaaltje is niet groter dan een halve centimeter en bestaat uit drie en een halve winding. Uit de bovenkant van deze spiraal stroomt een onzichtbare energie: de kundalini-energie. Deze energie kan door de 3 hoofd kanalen in het etherisch lichaam stromen, meestal in het ruggenkanaal. Dit geeft een warm gevoel, als met het overdrijf, er te veel druk op zet, wat soms kan gebeuren, kan er veel schade aan het etherisch lichaam ontstaan.

Kundalini systeem met kanalen en centra

De grootste energiekanalen (zie figuur) liggen in het energielichaam ter hoogte van de wervelkolom in het fysieke lichaam. Niet alleen in de stuit maar ook in de kruin en erboven, en ook onder de stuit in de aura zijn nog meer centra gesitueerd. In totaal zijn er acht kundalinicentra die op een rechte, verticale lijn liggen. Deze centra zijn niet dezelfde als de chakra's maar de kundalini-energie kan wel door deze chakra's stromen en een chakra op die manier activeren. Het kundalinicentrum in de stuit ligt zo dicht bij het eerste (of wortel)chakra dat deze vaak als één chakra worden beschouwd.

De kundalini-energie werkt door in alle aspecten van iemands leven, zowel het lichamelijke, het emotieleven, het mentale als het spirituele leven. Bij grote veranderingen in iemands leven zal het kundalini-energiesysteem doorgaans extra actief zijn en meehelpen deze veranderingen te realiseren.

Het wordt omschreven als een creatieve energie, een transformatieve energie, een genezende energie of een krachtenergie. Deze energie doet, naast andere energieën, onder gewone omstandigheden zijn werk zonder dat we dat merken of als kundalini-energie herkennen.

De kundalini is net zo onlosmakelijk met ons leven verbonden als ons energielichaam, de aura of de chakra's en is ook essentieel voor het leven. Deze energie helpt op fysiek niveau mee aan de vorming en ontwikkeling van het lichaam tijdens het gehele leven. Bij ziekte of onbalans kan de kundalini in actie komen om te helpen bij de genezing. Ze kan het emotieleven en het gedachteleven versterken of soms ook verstoren. Ze kan op een spiritueel niveau tot piekevaringen leiden en kan helpen om momenten van eenwording te realiseren (wat voor iemand een verlichtingservaring kan zijn). Naarmate het kundalini-energiesysteem zich verder ontwikkelt, opent het vele deuren voor spirituele ontwikkeling. Ze kan zo iemand helpen bewust contact te maken met het innerlijke licht al is de kundalini-energie niet zelf dat licht. Het op een meditatieve manier werken met kundalini-energie wordt zo een weg naar innerlijke realisatie. De vorm en mate van innerlijke realisatie zal per persoon kunnen wisselen en zich 'voortgaande op het pad van spirituele ontwikkeling' verder ontwikkelen.

Caduceusteken of wel de staf van Hermes

Caduceus als symbool voor de kundalini

In iemands energielichaam langs de wervelkolom loopt een recht kundalinikanaal deels door de wervelkolom, dit heet het middenkanaal of de 'sushumna' in het Sanskriet. Linksonder bij de stuit begint het maankanaal of de 'ida-nadi' in het Sanskriet. Rechtsonder bij de stuit begint het zonnekanaal of de pingala-nadi in het Sanskriet. Deze kanalen winden zich via de belangrijkste chakra's om het middenkanaal naar het centrum van het hoofd. Deze zijkanalen worden in het caduceusteken voorgesteld als slangen. De windingen in deze kanalen lopen om de chakra's, de grote ronde energiecentra in het energielichaam. Het zonne- en het maankanaal stromen midden in het hoofd, ter hoogte van het zesde chakra uit in het middenkanaal, de sushumna. De vleugels boven in de staf (zie figuur) verwijzen symbolisch naar het vermogen van buitenlichamelijke verplaatsing dat gestimuleerd wordt als een stroom kundalini-energie het bovenste gedeelte van het hoofd bereikt. De vorm van de Mercuriusstaf (of caduceus) weerspiegelt dus de energiekanalen van het kundalini-systeem in de rug en verwijst naar de meer transformerende aspecten van dit systeem wat resulteert in meer vermogen vanuit het wezenlijke, wat door het individu als heelheid wordt ingezien en wederom zo wordt begrepen.

Spontane kundalini-ontwaking

Sommige mensen kunnen, los van enige spirituele oefening, ineens sterke ervaringen met kundalini-energie krijgen. Vaak zijn ze het gevolg van bepaalde gebeurtenissen in een vorig leven waarbij de kundalini-energie betrokken was. Zoiets wordt wel een 'spontane kundalini-ontwaking' genoemd.

Mensen die dit overkomt kunnen extatische ervaringen hebben, ervaringen waarbij de kundalini-energie onverwacht sterk gaat stromen maar die hen ook overrompelt. Bij een 'spontane ontwaking' kan deze energie echter ook heel vervelende ervaringen geven waarbij iemands energiesysteem ontregeld raakt en het leven meer of minder verstoord wordt. Begeleiding kan dan wenselijk zijn om het eigen leven weer meer in balans te brengen. Vaak is men niet op de hoogte van het verschijnsel kundalini-energie, en men weet niet dat het te maken kan hebben met wat hen overkomt.

Oude Egyptische mystiek

Hermes is de mystieke boodschapper, symbool van wijsheid en correspondentie met de Egyptische God Thoth, de wijze leraar. Hermes-Thoth is een ziener en profeet die de openbaring verkondigt en geeft richting aan je mystieke weg. Hij is een voertuig van spirituele kennis en een wijze bemiddelaar tussen de goddelijke wereld en de wereld van manifestatie. Hermes ‘staf van het leven, genaamd de ‘Caduceus’, is een externe representatie van de interne energiebanen en hun kruispunten in bepaalde chakra’s. tc "Hermes is de mystieke boodschapper, symbool van wijsheid en correspondentie met de Egyptische God Thoth, de wijze leraar. Hermes-Thoth is een ziener en profeet die de openbaring verkondigt en geeft richting aan je mystieke weg. Hij is een voertuig van spirituele kennis en een wijze bemiddelaar tussen de goddelijke wereld en de wereld van manifestatie. Hermes ‘staf van het leven, genaamd de ‘Caduceus’, is een externe representatie van de interne energiebanen en hun kruispunten in bepaalde chakra’s. "

Elk chakra heeft nu een bepaalde trillingssnelheid die bepaalde fysieke, psychologische en spirituele overeenkomsten heeft. Elk chakra heeft zijn eigen vibratiesnelheid waarbij de lagere chakra’s trillen op een lagere frequentie en de hogere chakra’s trillen op een hogere frequentie. De lagere chakra’s worden geassocieerd met de principes van aarde, water, vuur, lucht en ether. De hogere chakra’s vormen de meer verfijnde spirituele niveaus en worden de “Drie-eenheid” genoemd die kan worden gezien als de belichaming van materie en geest of lichaam en ziel.tc "Elk chakra heeft nu een bepaalde trillingssnelheid die bepaalde fysieke, psychologische en spirituele overeenkomsten heeft. Elk chakra heeft zijn eigen vibratiesnelheid waarbij de lagere chakra’s trillen op een lagere frequentie en de hogere chakra’s trillen op een hogere frequentie. De lagere chakra’s worden geassocieerd met de principes van aarde, water, vuur, lucht en ether. De hogere chakra’s vormen de meer verfijnde spirituele niveaus en worden de “Drie-eenheid” genoemd die kan worden gezien als de belichaming van materie en geest of lichaam en ziel."

Bewustzijn kan trillen op de lagere frequentie van fysieke manifestatie of het kan trillen op hogere frequenties van spirituele realiteiten. Materie en geest, lichaam en ziel zijn niet echt twee volledig verschillende naturen, maar eerder verschillende vibraties van de Ene levenskracht. tc "Bewustzijn kan trillen op de lagere frequentie van fysieke manifestatie of het kan trillen op hogere frequenties van spirituele realiteiten. Materie en geest, lichaam en ziel zijn niet echt twee volledig verschillende naturen, maar eerder verschillende vibraties van de Ene levenskracht. "

Hermes 'staf van het leven, genaamd de' Caduceus ', is een externe representatie van de interne energiebanen en hun kruispunten in bepaalde centra die' chakra's 'worden genoemd. Chakra betekent "wielen van energie". Deze energiecentra worden gesymboliseerd op de caduceus door het doorkruisen van de slangen langs het personeel van Hermes. De Caduceus is een hermetisch symbool dat nu kan worden gezien in de meeste medische faciliteiten en artsenkantoren. Het is het symbool van de medische professie geworden, wat interessant genoeg een beroep is met de nadruk op genezing of het maken van een geheel. Het is ook interessant dat niet veel artsen zich bewust zijn van de oude hermetische praktijk van waaruit dit symbool zijn oorsprong heeft.

Elk chakra heeft nu een bepaalde trillingssnelheid die bepaalde fysieke, psychologische en spirituele overeenkomsten heeft. Een goede analogie zou een muziekinstrument zijn waarvan de snaren snel trillen om hoge tonen te produceren en langzamer te trillen om diepere tonen te produceren. Op dezelfde manier heeft elk chakra zijn eigen vibratiesnelheid waarbij de lagere chakra's trillen op een lagere frequentie en de hogere chakra's trillen op een hogere frequentie.

Elk chakra correspondeert ook met een specifieke spirituele kwaliteit en wordt aangeduid als "tattwas", "siddhi's" of "elementen". Het element beschrijft de kwaliteit van de frequentie van energie in elk chakra. De lagere chakra's worden geassocieerd met de principes van aarde, water, vuur en lucht. Ze worden in de hermetische literatuur soms het 'quaternair' of 'tetragrammaton' genoemd. De hogere chakra's vormen de meer verfijnde spirituele niveaus van het etherische principe en worden de "Drie-eenheid" genoemd. We zijn in feite een synthese van het Quartair en de Drie-eenheid die kan worden gezien als de belichaming van materie en geest of lichaam en ziel.

Het is belangrijk om vanuit een mystiek standpunt te onthouden dat alle manifestatie in feite de levenskracht is die werkt met verschillende snelheden van vibratie en dat het verschil tussen het ene element en het volgende uiteindelijk de specifieke frequentie van vibratie is. Een steen trilt op één frequentie en een bloem op een andere frequentie. Bewustzijn kan trillen op de lagere frequentie van fysieke manifestatie of het kan trillen op hogere frequenties van spirituele realiteiten. Materie en geest, lichaam en ziel zijn niet echt twee volledig verschillende naturen, maar eerder verschillende vibraties van de Ene levenskracht. Om hogere niveaus van bewustzijn te ervaren, is het nuttig om de aard en energie van elk chakra te leren en het te gebruiken als een "Jacobsladder" voor spirituele ontwikkeling.

Hermes is de mystieke boodschapper, symbool van wijsheid en is in correspondentie met de Egyptische God Thoth, de wijze leraar. Hermes-Thoth is een ziener en profeet die de openbaring verkondigt. In de oude Griekse tijd werd Hermes gezien als de Logos, het oerprincipe waar alles uit voort komt. Hij was tevens de herder van de zielen, richting gevend aan de mystieke weg. In de Egyptische traditie werd Thoth gezien als zoon van Ra, de Oppergod. Hij is een voertuig van spirituele kennis en een wijze bemiddelaar tussen de goddelijke wereld en de wereld van manifestatie. In het christendom wordt de Logos gepersonaliseerd door Jezus Christus, de eeuwige zoon van God. Tegelijkertijd is Jezus Christus de goede herder die ons op weg leidt. Hier komt een prachtige correspondentie naar voren tussen Hermes, Thoth en Jezus Christus, die als een levend symbool van de kosmologische oerkracht aanwezig zijn en optreden in de rol van bemiddelaar, beschermer en herder.

In een legende wordt verteld dat Hermes in een gevecht met twee slangen tussen beide kwam waarbij vervolgens de twee slangen om de staf van Hermes heen krulde als een symbool van verzoening en genezing. De twee slangen staan voor tegengestelde principes van licht en duisternis, kracht en structuur, goed en kwaad, ziel en ego, die rondom de staf geharmoniseerd worden. De staf staat voor de wereld-as, de axis mundi, die hemel en aarde met elkaar verbindt. Door de Caduceus kunnen we leren rechtop te staan en te leven in evenwicht. Er ontstaat een levende verbinding met de Heilige. We ontvangen liefde en wijsheid en geven het door aan de wereld.

Evenwicht vormt het centrale uitgangspunt van het symbool van de Caduceus. Maar hoe moeilijk is het om in dit evenwicht aanwezig te zijn. De twee slangen zijn vol van kracht. De neiging is aanwezig dat een van de slangen gaat overheersen. De slang van eenheid kan ons laten versmelten en oplossen, zodat we onze individualiteit verliezen en helemaal opgaan in het Ene. De slang van differentiatie kan ons meezuigen in verdere kristallisatie en vastzetten in de materie. Dit staat symbool voor de zondeval. Adam had de taak om in het paradijs, symbool voor evenwicht, als een middelaar op te treden. Adam kreeg de opdracht steeds los te laten, de inspiratie te laten stromen en als een instrument voor de Heilige de schepping te vervolmaken. Maar Adam werd verleid door de slang van de differentiatie. Adam maakte de verkeerde keuze, was niet meer gericht op het midden en viel een niveau naar beneden waar duisternis en kwaad dominante factoren zijn. De visie van dualiteit heeft Adam verblind. Het evenwicht werd verbroken en de mens leefde vervolgens in een bewustzijnsvernauwing, afgekeerd van de Heilige inspiratie.

Dit is ons vertrekpunt. Hoe kunnen we het evenwicht herstellen? Hoe kunnen we de twee slangen leren beheersen?
Om dit duidelijk te maken is het interessant te kijken naar de Boom des Levens in de Kabbalah, waarbij verschillende correspondenties te vinden zijn met de Caduceus. In de Boom des Levens bevinden zich tien sephiroth (de goddelijke krachten) die samen drie kolommen vormen. De rechter kolom staat voor kracht en eenwording. Links staat voor structuur en differentiatie. De middenkolom is de bemiddelende energie. In de mystieke weg is het de kunst te leren in het midden te zijn zonder meegesleurd te worden door beide kanten zodat we een levende brug kunnen zijn tussen hemel en aarde.
Deze mystieke weg zien we ook terug in de Caduceus. De slangen staan voor de rechter en linker kolom in de Boom des Levens. De staf vormt de middenkolom. Door beide slangen of kolommen te beheersen, leren we in evenwicht zijn. Hoe gaat dat in zijn werk? We beginnen onderaan bij de staart van de slangen. Dit punt correspondeert met Malkuth (Lichaam/Koninkrijk). Hier gaat het om de oefening van aandacht en aanwezig zijn. We leren bewust te worden hoe we leven, kritisch na te denken over onszelf en tegelijkertijd proberen we geworteld te blijven zonder meegesleurd te worden door allerlei impulsen. Vervolgens is het de bedoeling om Yesod, corresponderend met de persoonlijkheid, in evenwicht te brengen. Yesod bevindt zich in de Caduceus op het kruispunt waar beide slangen elkaar raken. We leren ruimte zijn. Alles wat in de ruimte verschijnt, mag er zijn, als we er maar niet in mee te gaan. Het is radicaal ruimte zijn zonder meegezogen te worden. Dan kunnen Hod (Verstand) en Netzach (Wil) geharmoniseerd worden en wordt de persoonlijkheid transparant voor de ziel. Tiphereth, corresponderend met de ziel, bevindt zich op de staf van de Caduceus een niveau hoger op het punt waar de slangen elkaar opnieuw kruisen. Het betreft een omslag: we leren vanuit het mystieke hart te denken, voelen en ervaren en beginnen meer te handelen in overeenstemming met ziel. Op dit diepere niveau ontstaat een evenwicht tussen eenheid en veelheid. We voelen ons verbonden met de Heilige en tegelijkertijd staan we in contact met de vele verschijnselen die zich in de wereld ontvouwen. Als we het vermogen ontwikkelen meer en meer in het mystieke hart aanwezig te zijn, kunnen de beide koppen van de slangen rusten in Geburah (Gestrengheid) en Chesed (Genade). Zodoende wordt het mystieke hart gevoed door liefde en wijsheid. We leren vanuit onderscheidingsvermogen de grondstructuur schouwen en voelen ons in compassie verbonden met de medemens en de wereld.

Vanuit deze houding kan ten slotte de grote afgrond overbrugd worden. De twee vleugels verschijnen. Deze vleugels verbinden Chokmah (Wijsheid) en Binah (Intelligentie) met elkaar. Op een Goddelijk niveau ontstaat er evenwicht tussen de oerstructuur (ontvankelijke aspect) en de oerkracht (actieve aspect). Dan kunnen we vanuit de bol aan bovenkant van de staf, corresponderend met Kether (de Kroon) het Goddelijke Licht ontvangen en doorgeven aan de wereld. Op deze wijze is de mens een instrument geworden, een vat voor de Goddelijke inspiratie. Deze houding vraagt om overgave. We zijn open voor de Heilige Bron en werken mee aan het herstel van het evenwicht. Het is Christus of Hermes-Thoth die ons bevrijdt uit de slavernij van gehechtheid en de twee slangen in evenwicht brengt. We kunnen het niet zelf. We kunnen de voorwaarde scheppen om ruimte te zijn en maar tegelijkertijd vraagt het van ons overgave aan de Heilige. Alleen dan kunnen we een Caduceus worden. In het midden staan we rechtop. Beide slangen zijn in evenwicht gebracht. We zijn met het mystieke hart geopend naar de Heilige en met de voeten staan we in contact met de aarde. Vanuit innerlijke kalmte kunnen we liefde en wijsheid weerspiegelen opdat de wereld kan genezen. Boven onze kruin schijnt het eeuwige licht. Door middel van de vleugels stijgen we op en dalen we weer naar beneden. We zijn in vrijheid verbonden met de Heilige en fungeren als een brug tussen hemel en aarde.

Korte meditatie

Breng nu je handpalmen naar elkaar toe in je hart en neem even de tijd om de energie van je chakra’s te ontvangen, van het wortelchakra tot aan de kruin. tc "Breng nu je handpalmen naar elkaar toe in je hart en neem even de tijd om de energie van je chakra’s te ontvangen, van het wortelchakra tot aan de kruin. "

Van rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en wit. "Van rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en wit. "

Gewoon zitten en geef je er aan over en voelen hoe de energie door en rond je lichaam stroomt."Gewoon zitten en geef je er aan over en voelen hoe de energie door en rond je lichaam stroomt."

Adem diep in en zeg ... OM OM OM

Chakras
Chakra Location

 


 

 


 


 


 


 


 


 


 

 


http://4.bp.blogspot.com/-5Obzs6wpmDM/UwbH11A47GI/AAAAAAAAE5I/aAcBExopFx0/s1600/e891961981f2ec4e7994d2609c0d0d8a.jpg

Copyrights 1986 - 2019 Paraspirit
 

In de volgende lessen gaan we de chakra een voor een behandelen en hoe je deze in balans kan brengen / helen

 

We zijn hard bezig met het maken de e-learning cursussen op onze lms, de meeste van onze cursussen zijn e-learning met praktijkdagen / praktijklessen in het centrum
U kan gewoon inschrijven, de betaling kan per bank overmaking, of op de praktijkdag

e-cursus van de week is Reiki 1 http://lms.learningcentrum.nl/plugin/buycourses/src/course_catalog.php
button insch cursus 

 aert van nesstraat 1 route 3
aert van nesstraat 1 R capelle
 • Wij helpen graag mensen met onze kennis, vaardigheden & inzichten, bij interesse kunt ons mailen of bellen

  artikel AD/ Rotterdamsdagblad over Martin Doornbos  
  info op http://www.newagecentrum.nl/index.php/martin-doornbos

  Het eerste consult is altijd € 50,-- ongeachte de duur of soort
  kleine / korte vragen per telefoon, mail of facebook zijn gratis

  Dit leest paragnost Martin Doornbos in zijn tarotkaarten voor Rotterdam in 2019

  Feyenoord wordt geen kampioen in 2019 en in de Rotterdamse onderwereld ontstaat een machtsstrijd die uit de hand loopt. Dat voorspelt de Rotterdamse paragnost Martin Doornbos althans.

  Martin Doornbos (61) zat er niet ver naast met zijn voorspellingen. De Rotterdammer, die nu in Capelle woont, voorspelde ook minder wereldschokkende gebeurtenissen. Bijvoorbeeld over de lokale politiek in zijn woonplaats. Dat bepaalde raadsleden het niet zouden redden in de gemeenteraad en dat bepaalde verkiezingsbeloften (betaald parkeren, een coffeeshop, etc.) funest zouden worden tijdens gemeentelijke verkiezingen. Naar zijn zeggen komt 99 procent van zijn voorspellingen uit.

  Aardbewoner

  Hoe dat komt? Hij is bedreven in het leggen van tarotkaarten en leeft niet in 3D, zoals 'gewone' mensen, maar in 12D. Daardoor kan hij veel meer bronnen, energieën en werelden oproepen dan de gemiddelde aardbewoner. Dat het een beetje gek klinkt snapt Doornbos wel. Zelfs wist hij tot zijn 20ste niet dat de dingen die hij zag en kunnen praten met overledenen uitzonderlijk was. "Ik kom uit een groot gezin'', vertelt hij. "Ik had tien broers en zussen. Ik was diegene met veel fantasie.''

  Een kleine halve eeuw later en honderden trainingen, cursussen en workshops verder, is Doornbos paragnost en geeft hij workshops, meditatielessen, reiki-massages én kan hij in de toekomst kijken.

   

  Aboutaleb heeft de stad redelijk onder controle, maar ik voel wel wat naar boven komen

  Martin Doornbos

  Hoewel Doornbos een kabbelend jaar voorspelt voor Rotterdam, blijft het niet helemaal stil. Sterker nog, de voorspellingen die hij doet, hebben een serieuze aard. Zo gaat het in het criminele circuit flink mis in de Maasstad, ziet de paragnost als hij zijn ogen sluit en handen opent. “Aboutaleb heeft de stad redelijk onder controle, maar ik voel wel wat naar boven komen.''

  Na een korte stilte gaat hij verder, de ogen nog steeds dichtgeknepen ('zo doe ik mijn andere ogen open'): "Ik zie mensen die domme dingen doen. In het criminele circuit ontpopt zich een machtsstrijd die volledig uit de hand loopt. Ook voor henzelf.'' Hoe die strijd er precies uitziet en wie daarbij betrokken zijn, weet Doornbos niet.

  Molenbeek

  Ook ontsnapt Rotterdam aan een terreuraanslag, voorspelt hij. Iedereen weet dat er dreiging is, maar hier wordt hij net op tijd verijdeld'', denkt de paranormale Doornbos. Hij beweert zelfs dat er connecties zijn met het Brusselse Molenbeek en in Spanje.

  Qua vrolijke berichten is Doornbos kraakhelder: zo veel geks staat Rotterdam in 2019 niet te wachten. Geen babyboom in Blijdorp noch een bizarre comeback van Feyenoord. Geen gigantische politieke schandalen of andere opmerkelijke gebeurtenissen. Het gaat kabbelen. Wel voelt hij dat premier Mark Rutte dit jaar 'voor 80 procent zeker' zijn biezen pakt en dat het in politiek Den Haag stevig gaat rommelen in het voorjaar. Of dat effect heeft op Rotterdam? "Dat kan ik niet zien'', zegt hij eerlijk. ,,Ik laat het hierbij. Meer krijg ik even niet.‘’

   

  In het criminele circuit ontpopt zich een machts­strijd die volledig uit de hand loopt

  Martin Doornbos

  Want, stelt Doornbos, het is niet zo dat paragnosten, hoe paranormaal begaafd ze ook mogen zijn, op afroep van alles kunnen voorspellen. ,,En natuurlijk kan het dat ik vandaag weer andere dingen of gebeurtenissen zie. Maar een goede paragnost is een luie paragnost. Ik bereid me nooit voor, want dan baseer ik me op de dingen die ik al weet.''

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en antie spam

Onlangs trad de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Iets met privacy. Een paar keer per jaar ontvang je een nieuwsbrief van ons. Omdat je abonnee bent, in het centrum kwam, een cursus of workshop volgde, tot de pers behoort of anderszins contact met ons had. Het enige dat we van je bewaard hebben is je mailadres en je naam. Het spreekt voor zich dat we dat met niemand delen (we zouden wel gek zijn). De nieuwsbrieven gaan vooral over spiritualitied ! Hartstikke leuk natuurlijk. Of niet. Jij mag het zeggen. Als je ook in de toekomst nog af en toe een nieuwsbrief van het centrum wilt ontvangen doe je niets, en anders meld je je hieronder af. Wij willen onze mails alleen naar spirituele mensen sturen die het graag lezen.

We willen niet spammen, dus als je onze mail niet wilt ontvangen gewoon op de link klikken

Uitschrijven  Instellingen wijzigen   Stuur dit bericht door

deze mail wordt verzonden door Spiritueel Centrum Paraspirit, adres Aert van Nesstraat 1-O Capelle west
010 22 70 245 mobiel centrum 06 36 01 50 53 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.newagecentrum.nl

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en antie spam

Onlangs trad de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Iets met privacy. Een paar keer per jaar ontvang je een nieuwsbrief van ons. Omdat je abonnee bent, in het centrum kwam, een cursus of workshop volgde, tot de pers behoort of anderszins contact met ons had. Het enige dat we van je bewaard hebben is je mailadres en je naam. Het spreekt voor zich dat we dat met niemand delen (we zouden wel gek zijn). De nieuwsbrieven gaan vooral over spiritualiteit ! Hartstikke leuk natuurlijk. Of niet. Jij mag het zeggen. Als je ook in de toekomst nog af en toe een nieuwsbrief van het centrum wilt ontvangen doe je niets en anders meld je je hieronder af. Wij willen onze mails alleen naar spirituele mensen sturen die het graag lezen.

We willen niet spammen, dus als je onze mails niet wilt ontvangen gewoon op de link klikken

Uitschrijven  Instellingen wijzigen   Stuur dit bericht door

deze mail wordt verzonden door Spiritueel Centrum Paraspirit, adres Aert van Nesstraat 1-O Capelle west
010 22 70 245 mobiel centrum 06 36 01 50 53 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.newagecentrum.nl